BEDRIFTSTEKNOLOGI

Atmel for dyr for Irland

Dersom Atmels krav på 1 million kroner per arbeidsplass står ved lag, vil fabrikken ikke ha mulighet til å etablere seg i Irland. - Når Intel etablerte seg her, fikk de under 300.000 per arbeidsplass, sier pressetalsmann for det irske utviklings byrået IDA, Finn Gallen.

Eirik Flaa
6. mars 1997 - 15:50

Irland har trukket til seg en rekke internasjonale IT-selskaper gjennom sine gunstige støtteordninger. Likevel er 1 million per arbeidsplass langt over smertegrensen, påpeker Finn Gallen i det irske utviklingsbyrået IDA til Digi:data.

- Inkludert opplæring er NOK 300.000 per arbeidsplass en smertegrense. Det høres overdrevent mye ut med 1 million, sier Gallen. Han tror ikke at IDA har mottatt noen henvendelse fra Atmel. Han påpeker at det vanligvis gis en støtte på rundt NOK 120.000 per arbeidsplass, men denne grensen kan strekkes.

- Dersom selskapet har et solid rykte, og garanterer trygge arbeidsplasser, vil betingelsene kunne bli bedre. Dette var tilfelle med Intel som fikk i underkant av 300.000 NOK, sier Gallen som tror det blir vanskelig for Atmel å få noe bedre vilkår enn dette.

Til tross for den stive prisen, ser Gallen helt klart mulighetene ved å tiltrekke seg denne typen industri.

- Irland er i dag verdens nest største programvareeksportør etter USA. I tillegg har vi en av Europas raskest voksende økonomier, noe som blant annet skyldes at dataindustrien er verdens raskest voksende industri.

Blant den programvaren som eksporteres fra Irland, er europeiske versjoner av Microsofts ulike tilbud.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.