TELENOR

Åtte av ti basestasjoner falt ut: Store deler av Bø i Vesterålen var uten dekning

Kommunen satte krisestab.

Ordfører Sture Pedersen i Bø satte krisestab etter at store deler av kommunen mistet mobildekningen tirsdag ettermiddag.
Ordfører Sture Pedersen i Bø satte krisestab etter at store deler av kommunen mistet mobildekningen tirsdag ettermiddag. Foto: Sara Johannessen Meek/NTB
1. mars 2023 - 06:46

Bø kommune satte kriseberedskap etter at mobildekningen plutselig forsvant i store deler av kommunen tirsdag ettermiddag.

– Det meste av Bø er berørt, unntaket er Rambergåsen og Guvåg. Det er vanskelig å si noe om når dekningen er tilbake da vi ikke har fått på plass ressurser til å lokalisere og utbedre feilen enda, sier dekningsdirektør i Telenor Bjørn Amundsen til Vesterålen online.

Telenors dekningskart for Bø, viser hvilke områder som var berørt av utfallet. <i>Ill:  Telenor</i>
Telenors dekningskart for Bø, viser hvilke områder som var berørt av utfallet. Ill:  Telenor

Han bekrefter at det er et større fiberbrudd i kommunen. Trygghetsalarmene skal heller ikke være stabile, og alle brukere av slike alarmer vil bli kontaktet.

Beskjeden kom tirsdag rundt klokken 17.45. Bø kommune opplyser om at bøfjerdinger som har behov for akutt helsehjelp må varsle brannvesenet, da kommunens egen telefon ikke fungerer.

– Vi har satt kriseberedskap og er samlet på rådhuset. Vi kommer ut med informasjon så snart vi kan om hvordan folk skal forholde seg hvis de er i en nødsituasjon, sier ordfører Sture Pedersen (H).

Bø kommune melder i halv ni-tiden onsdag morgen at mobildekningen er tilbake, og Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen skriver i en SMS til Inside Telecom at fiberskaden som førte til utfallet, ble reparert i natt og at alle basestasjonene som hadde falt ut, var inne igjen rundt klokka 00.30.

Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke under selskapets fremleggelse av tallene for tredje kvartal i fjor.
Les også

Telenor: Tar tap på åtte milliarder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.