Audiogalaxy så godt som død

Det er slutt på piratvirksomheten for Audiogalaxy-brukerne. Selskapet må betale en diger forlikssum, og alt ulovlig innhold skal slettes.

Musikktjenesten Audiogalaxy har lenge vært en favoritt blant de som liker å laste ned musikk fra Internett uten å betale for det. Nå har tjenesten inngått forlik med representanter for platebransjen og musikkforlagene, og skal betale en større sum til dem, skriver Wall Street Journal.

Audiogalaxy har også gått med på å implementere piratfiltre som skal sette en stopper for formidlingen av piratmusikk gjennom selskapets nettverk. Artisten Eminem var en av dem som fikk smake på steken, da hans siste album kom ut på Audiogalaxy i piratversjon lenge før det ble lansert i butikkene.

Selskapet valgte altså å inngå forlik heller enn å bli dratt gjennom retten av interesseorganisasjoner som Recording Industry Association of America og
NMPA, og er dermed så godt som død, om de da ikke klarer å finne en modell som lar dem overleve i fullstendig strippet stand.

Plateselskapene føler seg nok hakket tryggere nå, i og med at de hittil har klart å avlive både Napster, Streamcast, Kazaa og Grokster, som alle har drevet med tilrettelagt musikk-deling. Audiogalaxys piratfilter gjør at selskapet må innhente tillatelse fra komponist, forlag og/eller plateselskap før de legger ut en låt på sitt nettverk.

RIAA-sjef Hilary Rosen mener dette etablerer at ansvaret for piratinnhold og utluking av denslags ligger på de som opererer nettverk av denne typen, og bare dem, ifølge WSJ.

Til toppen