JUSS OG SAMFUNN

Audiogalaxy skal sprenges

Musikkbransjen har nå gått til sak mot en av de største og mest effektive distribusjonsformene for musikk noensinne. Audiogalaxy skal taes.

28. mai 2002 - 10:23

De største plateselskapene og musikkforlagene har nå saksøkt Audiogalaxy Inc., selskapet bak en av de mest populære fildelingstjenestene på nettet idag.

Selskapene hevder Audiogalaxy opererer en tjjeneste som lar brukerne dele millioner, om ikke milliarder, av piratmusikkfiler, skriver Wall Street Journal.

Klagerne, Recording Industry Association of America og National Music Publishers Association, hevder artister som Frank Sinatra, Beatles og R.E.M. er blant dem som har fått sine rettigheter misbrukt gjennom Audiogalaxy.

- Med funksjoner som lar deg laste ned hele album, platecover og programvare, i tillegg til peer-to-peer musikkopieringen, er Audiogalaxy enda verre enn Napster.

Platebransjen har gått etter en etter en av musikktjenester på nettet, av frykt for å miste inntektsgrunnlaget sitt.

Napster ble nylig solgt til tyske Bertelsmann, etter årevis med rettsrunder. Selskaper som Streamcast og Kazaa har også slitt med oppmerksomheten fra plateselskaper og rettighetshavere, i og med at tjenestene deres gir folk samme mulighet til å unnlate å betale de som har laget eller eier musikk og andre filer.

Saksøkerne hevder de tok kontakt med Audiogalaxy i februar 2001, og ba dem fjerne piratmusikk fra sine servere. RIAA og NMPA ble ikke fornøyd med innsatsen eller opprenskingen, og nå ser det ut som partene altså havner i retten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra