DDOS

Australsk folketelling havarerte etter dataangrep

Kom trolig fra utlandet.

Trolig var det et DDoS-angrep som rammet den australske folketellingen denne uken.
Trolig var det et DDoS-angrep som rammet den australske folketellingen denne uken. Bilde: Colourbox
Av NTB
10. aug. 2016 - 09:50

Sydney (NTB-AFP): Australske myndigheter har avbrutt den pågående folketellingen i landet etter et massivt cyberangrep som trolig kom fra utlandet.

Myndighetene så seg nødt til å forsikre innbyggerne om at ingen personlige opplysninger er på avveie etter angrepet tirsdag kveld.

Fra utlandet?

Serveren krasjet samtidig som tusenvis av innbyggere forsøkte å logge seg på nettsidene. Myndighetene hadde i forkant kommet med sine første oppfordringer om å registrere seg i folketellingen.

– Det var et angrep, og vi tror det kom fra utlandet. Omfanget på angrepet gjorde det klart at det var ondsinnet, sier David Kalisch i landets statistikkbyrå, som organiserer folketellingen.

Det er obligatorisk å registrere seg i manntallet i Australia hvert femte år, og innbyggerne risikerer bot dersom de ikke leverer skjemaet innen fristen 23. september. I år er det ventet at to tredeler vil levere digitalt. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.