Avansert men strømlinjeformet løsning for nett-film

Selskapet som hjelper Thomas Robsahm å legge ut filmproduksjons-prosessen på nettet, har selv utviklet mye av løsningen.

Union Design har utviklet en avansert men enkel publiseringsmetode for nyheter og filmsnutter fra prosessen bak den kommende filmen "Det største i verden".

Thomas Robsahms film, som blant annet teller Herborg Kråkevik blant de medvirkende, skal dokumenteres helt offentlig på Internett.

Etter hvert som prosessen skrider fremover skal de legge ut filmklipp fra "the making of" på daglig basis, i tillegg til nyheter og oppdateringer om filmproduksjonen.

For å få ut daglige videosnutter har Union utviklet egne løsninger i tillegg til bærbar datakraft.

- Ole Jakob Andersen skal lage en 'film om filmen', og han sender daglig inn videosnutter fra settet. Snuttene filmes, klippes på en Mac PowerBook med filmredigeringsprogrammet Final Cut Pro, komprimeres med MediaCleaner som vi har laget en egen instillingsfil for, og laster det opp til oss med ASP, forteller designer Torgeir Holm, som sammen med Robert Ryan har utviklet endel av teknologien i løsningen.

Snuttene går rett inn i en standard SQL-database.

Følg saken i digitoday:


Først i verden med Det Største i Verden?
Neste norske Robsahm-film kan bli laget via Internett
Avansert men strømlinjeformet løsning for nett-film
Detektor på nett var nix problem

Union tar så videosnuttene og plasserer dem på Filmweb sine videoservere, som står hos nettilbyderne i KPNQwest.

- Vi bruker kun QuickTime akkurat nå, for å gjøre det enklest mulig for de som er på settet, sier Holm til digitoday.no.

Nettsidene til filmen ligger hos Union, som har en ADSL-linje inn i huset. På grunn av begrenset linjekapasitet ut fra huset har de valgt å legge filmsnuttene hos Filmweb, mens resten ligger på huset.

Dette er det første kommersielle nettfilm-prosjektet Union har vært inne i, men Holm sier de har samlet erfaring fra en masse private prosjekter på video over Internett.

- Alt innholdet styres fra settet, og de kan legge inn nyheter og alt annet via et web-grensesnitt. Allerede nå ligger det en god del bilder på sidene, og også endel filmklipp fra produksjonen.

- Etter hvert vil vi vurdere om vi skal legge hele filmen ut på nettet, men det vil iallefall komme stillbilder, videosnutter og kinotrailere der, sier Holm.

I tillegg skal ivrige tilhengere kunne stille spørsmål til Herborg Kråkevik, Thomas Robsahm og de andre på nettsidene, med løfte om svar innen én uke.

Til toppen