IT-BRANSJEN

Avlyser neste års The Gathering: Uforutsigbar smittesituasjon

Hver påske samles tusenvis av unge data- og spillinteresserte unge under The Gathering i Vikingskipet på Hamar. Bildet er tatt få timer etter opprigg av et tidligere arrangement.
Hver påske samles tusenvis av unge data- og spillinteresserte unge under The Gathering i Vikingskipet på Hamar. Bildet er tatt få timer etter opprigg av et tidligere arrangement. Foto: Eirik Helland Urke
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
23. des. 2020 - 16:17

Med de første vaksinedosene på plass i romjula, har nok mange håpet på at 2021 skal bli mer normalt enn annerledesåret 2021. Samtidig er det veldig mye som er usikkert.

Dette er bakgrunnen for at arrangørene av The Gathering i Vikingskipet har valgt å avlyse også arrangementet for 2021.

Avlysningen skjer som en konsekvens av stadig økende smitte i landet og med bakgrunn i en generelt uforutsigbar smittesituasjon i månedene som kommer, skriver arrangørene i en pressemelding.

«Etter avlysningen av The Gathering 2020 har arrangøren fulgt utviklingen rundt pandemien tett. En medisinskfaglig arbeidsgruppe har sammen med arrangementsledelsen gjort en grundig og omfattende risikovurdering. Konklusjonen er at det ikke er forsvarlig med et fysisk arrangement i Vikingskipet i påsken 2021,» fortsetter pressemeldingen.

– The Gathering skal være et trygt arrangement for våre deltakere, gjester, sponsorer, partnere og 400 frivillige. Deres helse og sikkerhet vil alltid komme først, sier kommunikasjonsansvarlig i The Gathering, Simon Eriksen Valvik.

Informasjon om billetter i januar

De som hadde billetter til arrangementet i 2020 og har valgt å overføre disse til neste års arrangement vil få nærmere informasjon i midten av januar. Alle med overførte billetter vil få beskjed så snart dette er klart, lover Eriksen Valvik.

– Vi skulle gjerne unngått å komme med en slik beskjed nå rett før jul, men mener at det eneste forsvarlige er å gi beskjed så fort avgjørelsen ble tatt. Vi vet at mange blir lei seg nå. Vi er en stor familie, med nære, tette bånd, forklarer Eriksen Valvik i pressemeldingen.

Deltakere bes følge med på arrangementets hjemmeside for informasjon.

Nå jobbes det med å videreutvikle det digitale arrangementet som også ble erstatningen for arrangementet i 2020. Eriksen Valvik lover at dette skal bli både større og bedre enn i fjor.

The Gathering har en lang historie. Dette bildet ble tatt av digi.no-journalist Harald Brombach i 1999. <i>Foto: digi.no</i>
The Gathering har en lang historie. Dette bildet ble tatt av digi.no-journalist Harald Brombach i 1999. Foto: digi.no
Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.