Avstandsmåling kan gi sikrere WLAN

Intel arbeider med en ny løsning for å hindre uvedkommende tilgang til trådløse nettverk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. aug. 2005 - 09:51

Den relativt store rekkevidden til trådløse datanettverk, også kjent som WLAN eller Wi-Fi, kan være både til nytte og skade. Nyttig er det når en bruker ønsker å benytte PC-en sin i for eksempel en annen etasje enn der aksesspunktet er installert, men skadelig kan det være når signalene også er tilgjengelig for alle forbipasserende ute på gaten. Selv med krypteringsteknologi og godkjenning av MAC-adresser, er det mulig for iherdige kriminelle å få logget seg på nettverket og få tilgang til informasjonen som er tilgjengelig der.

Ifølge IDG News Service utvikler Intel nå nok en metode for å sikre at uvedkommende forhindres i å få tilgang til trådløse nettverk, nemlig avstandsdeteksjon.

Teknologien skal gjøre det mulig for trådløse aksesspunkter å måle avstanden til aktive, trådløse nettverkskort med stor nøyaktighet. På avstander inntil 70 meter skal aksesspunktet kunne avgjøre om et aktivt WLAN-kort befinner seg på innsiden eller utsiden av en gitt vegg. Dette fortalte Justin Rattner, direktør for Intels Corporate Technology Group, under Intel Developer Forum denne uken.

Metoden baserer seg på å måle tiden det tar å sende pakker fra aksesspunktet til klientsystemet og tilbake igjen. Ved å sette en grense for hvor langt unna en klientmaskin skal få være ved tilknytning, for eksempel ikke lenger unna aksesspunktet enn ytterveggene til bygningen det skal betjene.

- For å forhindre naboer eller forbipasserende i å trenge inn i hjemmets eller bedriftens nettverk, kan metoden til og med være mer effektiv enn dagens krypteringssystemer, mener Rattner.

Både aksesspunkter og klienter vil måtte modifiseres for å støtte en slik løsning. Intel planlegger ifølge IDG News Service å legge fram teknologi for 802.11-gruppen til IEEE for standardisering.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.