TELEKOM

Avtale om sammenslåing på plass: Telenor med i ny mobilgigant i Malaysia

Sammen med selskapet Axiata skal Telenor skape en ny mobilgigant verdt 100 milliarder kroner i Asia.

Telenor er med på en ny storsatsing i Malaysia.
Telenor er med på en ny storsatsing i Malaysia. Foto: Gorm Kallestad
21. juni 2021 - 07:53

Avtalen om sammenslåing er signert, skriver Telenor i en pressemelding mandag. Den innebærer sammenslåing av Telenors selskap Digi og Axiatas selskap Celcom.

Telenor og Axiata vil være likeverdige partnere med 33,1 prosent eierandel hver i det sammenslåtte selskapet, som vil beholde Digis notering på den malaysiske børsen.

Målt i markedsverdi vil det sammenslåtte selskapet være blant de fem største selskapene som er registrert på børsen i Malaysia, med en anslått verdi på omtrent 100 milliarder kroner.

Det nye selskapet vil ha rundt 19 millioner kunder og en omsetning på omtrent 25,9 milliarder kroner. Det blir også et av verdens største infrastrukturselskaper med 60.000 tårn.

Over en femårsperiode skal selskapet investere omtrent 500 millioner kroner til å bygge et ledende innovasjonssenter i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.

Også i 2019 forsøkte de to selskapene å slå seg sammen, men planene ble lagt på hylla.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.