Både og for Telenors mobilprosjekt

Mens Telenor er en av tre i operatører som konkurrerer om deltagelse i en DCS-1800 mobiltelefonilisens i Hellas, er forhåpningene om lisens i Romania så og si avskrevet.

Mens Telenor er en av tre i operatører som konkurrerer om deltagelse i en DCS-1800 mobiltelefonilisens i Hellas, er forhåpningene om lisens i Romania så og si avskrevet.

I Hellas sitter det greske televerket (OTE) igjen med tre mulige partnere. Telenor konkurrerer med britiske Orange og amerikanske Air Touch om å bli OTEs nye partner på mobiltelefoniområdet. Det av de tre selskapene som grekerne velger får tilbud om å kjøpe seg inn med 30 prosent i selskapet som skal drive den nye DCS-1800 lisensen, som skal drive med utgangspunkt i Athen.

Opprinnelig var det 16 selskaper som meldte sin interesse da OTE bad om et tilbud fra interesserte og kompetente samarbeidspartnere til det nye DCS-1800 prosjektet. Før jul bestod finaleheatet av Air Touch, Orange og Mannesmann, foruten Telenor. Nå er altså Mannesmann ute.

Innen 15. februar må de tre selskapene levere sitt tilbud på aksjene, samt kommentarer til de utbyggingsplanene som foreligger for det nye mobilnettet. - Jeg er rimelig optimistisk for Telenors muligheter, sier prosjektleder Christian Erlandsen.

Erlandsen har også arbeidet med Telenors engasjement i Zephir-konsortiet som søkte men fikk avslag på en av de to rumenske GSM-lisensene som ble tildelt i fjor høst. - Saken er ikke død, men lider av sterk åndenød, konstaterer Erlandsen overfor digi:tele.

- Selv om det rumenske teleministeriet nettopp har vært i kontakt med meg for noe tilleggsinformasjon i forbindelse med at lisenstildelingen blir gjennomgått på nytt, så har jeg avskrevet lisensen, sier Erlandsen.

Det har også administrerende direktør i Telenor Invest, Jan Edvard Thygesen. Han sier til digi:tele at det ikke ventes noen ting fra den kanten, i motsetning til Hellasprosjektet der Telenor faktisk deltar i innspurten. - For Hellas står høyt på prioriteringslisten til Telenor, sier han.

Til toppen