Bærbar PC med CD-brenner

Toshiba forventes å lansere en ny bærbar PC med innebygd CD-brenner denne uken.

Toshiba forventes å lansere en ny bærbar PC med innebygd CD-brenner denne uken.

Toshiba skal visstnok lansere flere bærbare datamaskiner tidlig denne uken. Fire maskiner vil bli lansert på mandag, og én av dem er det Toshiba hevder er verdens første bærbare med innebygd CD/DVD/CD-RW spiller og brenner.

CNet News skriver at de tre minste maskinene vil bli tilgjengelige allerede ved lansering, mens den den siste, en Satelite 2805 med brenneren i, kommer i februar.

Også andre Toshiba-maskiner vil kunne leveres med CD-RW, og selskapet snuser allerede på DVD-brenner. Ifølge CNet venter de bare på at standarden for DVD-brenning skal bli satt, ettersom det i dag er vanskelig å si hvilket format som vil vinne krigen.

Apple lanserte nylig DVD-brennere på sin største G4-maskin, og de har, i likhet med Compaq valgt DVD-R som format. Satelite 2805, som er i samme serie som maskinen på bildet over, kan leveres med SmartMedia kortleser og Nvidia GeForce2 grafikkort med 16 MB grafikkminne. Grafikkminnet vil bli oppgradert til 32 MB i løpet av sommeren.


I tillegg kommer den med innebygd Ethernett, FireWire (IEEE 1394) og telefonplugg. Man skal kunne velge mellom 700 MHz og 850 MHz Pentium III, og aktiv matriseskjerm på 14,1 eller 15,1 tommer. Selskapet sparker ifølge CNet i gang en satsing innenfor trådløst, ved å gi rabatt på innebygd 802.11b-basert nettverk.

Prisen for den feteste utgaven skal være i underkant av 25,000 kroner -- i USA.

Til toppen