Bærbar superdatamaskin på vei,

Apple skal være igang med testingen av en ny bærbar datamaskin med superprosessoren G4 Velocity Engine og widescreen-skjerm.

Apple skal visstnok være i full gang med testingen av den nye PowerBook-modellen, under kodenavnet Mercury.

Maskinen blir både lettere og slankere enn årets modeller, og i tillegg skal boksen leveres med en 15-tommers widescreen-skjerm i 16:9 format.

G4-prosessoren har tidligere vært underlagt eksportrestriksjoner på grunn av regnehastigheten, og ble ved lanseringen definert som en superdatamaskin, både av Apple Computer Incs markedsførere og av USAs regjering, som henviste til den internasjonale Wassenaar-avtalen.
Les mer om eksportrestriksjonene på G4:
Apple G4 klassifisert som "farlig våpen"

Prosessorutviklingen har imidlertid gått så fort at klistrelappen 'superdatamaskin' kanskje ikke holder så lenge.


Uansett kan man vente seg en lynrask bærbar datamaskin, og Apple håper visstnok å ha den klar til Macworld Expo i San Francisco i januar. Om de klarer dét gjenstår å se, da selskapet tidligere har hatt mange forsinkelser på lanseringene sine.

Det skal det ikke være mange forandringer i tilkoblingsmuligheter på den nye maskinen, skriver ZD Net.

Mercury kommer visstnok til å ha én FireWire (IEEE 1394)-port (årets modeller av PowerBook har to), to USB (Universal Serial Bus)-porter, støtte for Apples trådløse nettverksløsning AirPort og plass for PC-kort.

Ellers skal de ha innebygd modem, trolig de vanlige minijack inn- og ut-pluggene for lyd og S-video uttak for video. I likhet med dagens stasjonære modeller skal Mercury få DVD-ROM uten skuff, hvor man bare mater inn platen i en sprekk.

Ifølge ZD Nets kilde vurderer Apple å inkludere programmer for skriftgjenkjenning.

Apple har ikke kommentert informasjonen.

Til toppen