Bahamas-svindel på Internett

En nett-konkurranse med gratis ferie til Bahamas som hovedpremie, er egentlig en listig plan for å tømme deltagernes bankkonti.

En nett-konkurranse med gratis ferie til Bahamas som hovedpremie, er egentlig en listig plan for å tømme deltagernes bankkonti.

Trondheimskvinnen "Anna" meldte seg på en konkurranse på Internett, der hovedpremien var en gratis ferietur til Bahamas. Kort tid etter ringte en dame som kalte seg Zentia Mjuez fra "Bahamas Travel Adventures", og kunngjorde at "Anna" hadde vunnet turen.

Etter en havtimes prat ville Mjuez ha kredittkortnummer fra "Anna", som tross endel skepsis både til reiseselskapet, premien og damen i telefonen, lot seg lure av den glade og hyggelige Zentia Mjuez.
Dette var lørdag for en uke siden, og da en mistenksom "Anna" sjekket med banken på mandagen, viste det seg at noen hadde forsøkt å tømme kontoen hennes iløpet av helgen, skriver Adresseavisen.


- Jeg sa til damen at jeg ikke kunne gi henne kredittkortnummeret mitt. Men hun sa at hun bare ville sjekke om VISA-kortet mitt fungerte i USA. Og gjennom sin vennlige væremåte klarte hun til slutt å overbevise meg om at det ikke var noe farlig, forteller en lett beklemt «Anna» til avisen

En bankfunksjonær kunne oppplyse at noen hadde tilbragt helgen med å forsøke å tømme "Anna"s konto. Heldigvis hadde hun bare 2.000 kroner på kontoen den helgen.

Politiet i Trondheim mener det er mere økonomisk kriminalitet på Internett i år enn ifjor.

- Svindlerne er slu og prøver seg på stadig nye måter. Bahamas-lureriet er nytt for meg, men vi ser rett som det er at folk blir narret til å gi fra seg kredittkortnummeret. Nå er det viktig at folk er oppmerksomme. Å føre opp kredittkortnummeret sitt på en internettside eller å gi det til en ukjent person i telefonen, er det samme som å be om å bli svindlet, sier avdelingssjef ved økonomiavsnittet ved Trondheim Politikammer, Geir Denstad.

Til toppen