RESULTATERFINANS

Bahamas-svindel på Internett

En nett-konkurranse med gratis ferie til Bahamas som hovedpremie, er egentlig en listig plan for å tømme deltagernes bankkonti.

15. okt. 2001 - 12:47




- Jeg sa til damen at jeg ikke kunne gi henne kredittkortnummeret mitt. Men hun sa at hun bare ville sjekke om VISA-kortet mitt fungerte i USA. Og gjennom sin vennlige væremåte klarte hun til slutt å overbevise meg om at det ikke var noe farlig, forteller en lett beklemt «Anna» til avisen

En bankfunksjonær kunne oppplyse at noen hadde tilbragt helgen med å forsøke å tømme "Anna"s konto. Heldigvis hadde hun bare 2.000 kroner på kontoen den helgen.

Politiet i Trondheim mener det er mere økonomisk kriminalitet på Internett i år enn ifjor.

- Svindlerne er slu og prøver seg på stadig nye måter. Bahamas-lureriet er nytt for meg, men vi ser rett som det er at folk blir narret til å gi fra seg kredittkortnummeret. Nå er det viktig at folk er oppmerksomme. Å føre opp kredittkortnummeret sitt på en internettside eller å gi det til en ukjent person i telefonen, er det samme som å be om å bli svindlet, sier avdelingssjef ved økonomiavsnittet ved Trondheim Politikammer, Geir Denstad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra