BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ballmer: - Apache er best

Daglig leder i Microsoft, Steve Ballmer, fortalte i helgen hvorfor Microsofts webserverprogramvare ikke er verdens mest brukte.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. juni 1999 - 06:26

Steve Ballmer forklarte under en tale han holdt i Østerrike denne helgen årsaken til at webserveren Apache har nesten dobbelt så stor markedsandel som Microsofts webserverprodukter.

Ifølge det østerrikske nettstedet ORF ON, sa Ballmer at Microsoft gjennom sine servere ikke tilbyr nok funksjonalitet til å rettferdiggjøre prisen.

- Apache er rett og slett bedre.

Dette er en ganske sterk innrømmelse, men det er også ganske åpenbart at det er vanskelig å konkurrere mot et gratis produkt som samtidig er så bra som Apache faktisk er.

Likevel, Ballmer tror at Microsoft vil innta tetposisjonen når Windows 2000 kommer på markedet.

Ballmer svarte også på spørsmål om blant annet Star Office og Linux: Mens Linux er ett av fem problemer han arbeider seg gjennom før han sovner om kvelden (han hevder at han likevel sover godt), levner han ikke Star Office en sjanse. Han mener at applikasjonspakken vil forsvinne fra markedet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.