BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ballmer: - Linux billigere enn Windows

Microsoft-sjef Steve Ballmer (bildet) sier selskapet har måttet endre forretningplan og strategi i kjølvannet av Linux. Jepp, Windows er dyrere, men...

17. juli 2002 - 13:09

Etter at Linux tok av, har Microsoft måttet endre strategi fra å være den billigste gutten i klassen, til å fokusere mer på totalkostnader og overtale kunder om merverdien ved å holde seg innenfor "systemet".

- Vi har alltid vært stolte av å være billigst, vi skulle ha større volum og lavere priser enn alle andre der ute, enten det var snakk om Novell, Lotus eller andre. Men nå har vi en unik konkurrent i Linux, og vi har ennå ikke funnet ut hvordan vi skal være billigere enn Linux. For oss som selskap, gjør det at vi må tenke helt nytt, sa Ballmer.

Uttalelsen kom i forbindelse med avslutningstalen på Microsofts Fusion 2002 partner-konferanse i Los Angeles, ifølge VAR Business.

Programvaregiganten må derfor stole mer på argumenter om ekspertise, kontakter og merverdien som ligger i samarbeidet med de forskjellige partnerne.

- Vi har måttet lære å si "joda, vi har kanskje høye priser på dette, men se på merverdien og hvordan denne faktisk leder til en lavere eier-kostnad til tross for at prisene er høyere", sa Ballmer.

Eier-kostnad, eller "total cost of ownership" (TCO) var ett av temaene på digi.nos diskusjonsgrupper da staten nylig dumpet sin avtale med Microsoft.

Det er ikke så lenge siden Apple Australia sendte ut pressemelding om en Gartner-studie som viste at Mac-maskiner var 36 prosent billigere i TCO enn Windows-maskiner.

At Gartner ble sure i etterkant, hjelper kanskje ikke Microsofts markedsavdeling så mye.

Ballmer, som er kjent som en stor optimist og evangelist, sa at han ser lyst på fremtiden, til tross for at det siste året har vært hardt for teknologi-bransjen.

En av endringene er ganske grunnleggende for Microsoft: Fra å ha som credo at det skal være en PC på hvert eneste skrivebord og i hvert eneste hjem, satser selskapet nå mer på å fortelle folk og forretninger om hvordan de kan maksimere sin kreativitet, produktivitet, kommunikasjon og stt potensial.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.