Banker nedgraderer mobilmarkedet

Både banker og mobilselskap justerer nå ned sine forventninger til det globale mobilmarkedets evne til å kjøpe nye mobiltelefoner i år.

Både banker og mobilselskap justerer nå ned sine forventninger til det globale mobilmarkedets evne til å kjøpe nye mobiltelefoner i år.

Goldman Sachs, som blant annet var hovedtilrettelegger for børsnoteringen av Telenor ASA, justerer nå ned sin prognose med åtte prosent fra 500 millioner solgte mobiltelefoner til 460 millioner, skriver Financial Times.

Mandag fulgte Lehman Brothers opp med enda mer pessismistiske anslag - ned fra 510 millioner til 480 millioner terminaler.

Dette er i tråd med tilsvarende nedjusteringer fra bransjen forøvrig. Sist uke nedjusterte Motorola Inc det beregnede salget i det globale mobilmarkedet med i underkant av ti prosent i forbindelse med en børsmelding publisert fredag.

Også de to andre store mobiltelefonprodusentene i verden, Nokia og Ericsson har tidligere justert ned sine anslag, men ikke fullt så mye som Goldman Sachs nå varsler.

Nokia mener markedet ender på fra 500 millioner til 550 millioner terminaler mens selskapet i fjor holdt på 550 millioner. Japanske Kyocera har senket sine prognoser fra 500 millioner til 450 millioner terminaler.

I fjor lå salget på i overkant av 400 millioner terminaler. Om salget ender rundt 500 millioner terminaler betyr dette likevel en vekst på nesten 25 prosent.

Til toppen