WIFI TALE

Telenors nye WiFi Tale-tjeneste skaper BankID-problemer på visse iPhoner

Oppringning via WiFi, riktignok på en Android-mobil.
Oppringning via WiFi, riktignok på en Android-mobil. Bilde: Telenor
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. jan. 2017 - 11:43 | Endret 2. jan. 2017 - 13:45

Saken er oppdatert med sitater fra Per Aril Meling i Telenor.

Telenor begynte i desember å støtte det selskapet kaller for WiFi Tale. Dette innebærer at mobiler med støtte for teknologien kan overføre vanlige mobilsamtaler via WiFi-soner som mobil eventuelt er tilknyttet. Dette kan være en fordel dersom man er på et sted med god internettilgang, men dårlig mobildekning. 

Problem med BankID

Men flere Telenor-kunder opplever nå at dette ikke er helt problemfritt. En leser forteller til digi.no at etter at han aktiverte tjenesten på sin iPhone, så har BankID på mobil sluttet å fungere. 

Skrur han derimot av WiFi Tale-støtten på mobilen igjen, fungerer BankID på mobil som før. 

Problemet har også blitt påpekt og bekreftet i på Telenors Facebook-side.

I den nevnte Facebook-tråden opplyses det at det dreier seg om en kjent programvarefeil og at Telenor jobber med å få rettet denne. 

Kun iPhone

En stund etter at denne saken ble publisert, kunne Per Aril Meling, informasjonssjef i Telenor Norge, fortelle til digi.no at problemet gjelder iPhone 6 og 6S spesielt. 

Meling forteller at problemet også avhenger av hvilken bank man benytter, fordi tiden det tar før en forespørsel timer ut, varierer fra bank til bank. 

– Her er det et problem med beskjeden som kommer, den kommer for sent, slik at timeren har gått ut. Så når du logger inn med din kode, så får du opp en feil. Men det fungerer godt dersom du skrur av WiFi på telefonen, sier Meling. 

– Telenor og Apple jobber med denne saken sammen for å løse problemet. 

Han tør ikke spå når en oppdatering vil bli tilgjengelig, men regner med at det vil bli løst.

Aktivering av Wi-Fi-anrop på en iPhone. <i>Bilde: Telenor</i>
Aktivering av Wi-Fi-anrop på en iPhone. Bilde: Telenor

Foreløpig støttes Telenors WiFi Tale-funksjonalitet bare av noen få modeller. Dette gjelder Apple-mobilene iPhone 6 og nyere, samt iPhone SE, Telenor-varianter av Samsung-modellene Galaxy A3, S6 og S6 Edge, samt Sony-modellene Xperia X, Xperia XZ, Xperia X Performance, Xperia X Compact, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact og Xperia Z5 Premium.

Samsung Galaxy S7 og S7 Edge skal ifølge Telenor få støtte for WiFi Tale når disse mobilene får Android 7.x Nougat om ikke så lenge.

Les mer: Nå kan du ringe uten dekning med iPhone

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.