Barksdale ut av Netscape

Jim Barksdale i Netscape trekker seg etter at det ble klart at AOL kjøper selskapet.

Jim Barksdale i Netscape trekker seg etter at det ble klart at AOL kjøper selskapet.

Barksdale (55) klarte ikke å slå Microsoft og trekker seg nå fra Netscape. Han er trolig allerede på jobbjakt, for han blir bare styremedlem i AOL og får ingen ny jobb i det fusjonerte selskapet, melder nyhetstjenesten Cnet.

Barksdal hadde enorme ambisjoner da han overtok sjefstolen i Netscape i 1995. Tidligere hadde han vært toppsjef i McCaw, USAs største mobiltelefoni-leverandør og fraktselskapet Federal Express. Da Barksdale tok jobben var Netscape inne i en eksplosiv vekst og skulle snart oppleve en av de mest lønnsomme børsnoteringene i amerikanske historie.

Netscape hadde på dette tidspunktet vunnet kampen mot alle de andre Internett-leserne og hadde en markedsandel på 80 prosent. Aksjekursen nådde en topp 6. desember 1995 på 87 dollar, en kurs som er mer enn halvert i dag. Men under hardt press fra Microsoft, forsøkte Barksdale med forskjellig hell å etablere flere ben å stå på. Blant annet hjalp han Netscape å utvide sin nettleser til å bli et bredere kommunikasjonsverktøy og utnytte all trafikken Netscapes servere betjener.

Til toppen