Barnes & Noble innrømmer mulig oppkjøp av Gemstar

Tidligere i år overtok Gemstar verdens viktigste produsenter av e-boklesere, NuvoMedia og Softbook Press. Nå diskuterer Barnes & Noble et mulig oppkjøp av Gemstar.

Det har vært kjent i over en uke at Barnes & Noble og Gemstar-TV Guide International gjennomfører viktige samtaler på høyt nivå. En første rapport i Wall Street Journal om at målet for Barnes & Noble, som i dag besitter mindre enn 1 prosent av aksjene i Gemstar, var en full overtakelse av e-bok- og tv-guideselskapet, ble dementert. Natt til lørdag norsk tid bekreftet imidlertid en talsperson for Barnes & Noble overfor Associated Press at partene diskuterte en rekke problemstillinger, og at alle muligheter står åpne.

Nasdaq-noterte Gemstar posisjonerer seg stadig kraftigere som en aktør innen mediarelatert forbrukerelektronikk. I våres overtok det NuvoMedia og Softbook Press, og slo sammen deres e-boklesere til én spesifikasjon. De første apparatene etter denne spesifikasjonen skal produseres av RCA. General Electric og Proscan har også skaffet seg lisensen.

De to første RCA-variantene av Gemstar eBook (se bildet ovenfor) omfatter en modell med fargeskjerm og en lettere modell med sorthvitskjerm og betraktelig lengre levetid på batteriene - opptil 40 timer. Begge tilbyr notater i "margen", understrekninger og Internett-tilgang, slik at nye e-bøker kan lastes direkte.

Gemstar og Barnes & Nobles har allerede en distribusjonsavtale. Den største eieren av Gemstar i dag er News Corp. med en 43 prosent andel.

Til toppen