BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bay Networks med svitsjing for alle

Med den nye 350T-svitsjen senkes prisen per 10/100 Mbps-port til rundt 1700 kroner.

Eirik Rossen
8. apr. 1997 - 14:00

350T-svitsjen er en lav boks i standard størrelse, med 12 toveis Ethernet-porter. Prisen i USA er 3000 USD, i Norge rundt 20.000 kroner. Portene er utstyrt med Autosense-teknologi. Det vil si at porten retter seg etter hastigheten til den noden som er koplet til porten, enten 10 eller 100 Mbps – derav betegnelsen 10/100 Mbps-svitsj.

– Vi er ikke alene om Autosense-teknologien, sier norgesanvarlig for Bay Networks Jan Søgaard. – Men vi har utviklet en ny måte å produsere på, som lar oss senke prisene til en brøkdel av konkurrentene.

Blant dem som i dag tilbyr Autosense, er Cisco og Intel. Prisen per port ligger der på samme nivå som hos Bay Networks før dagens lansering, altså fra rundt 4000 kroner og oppover.

– 350T er allerede tilgjengelig hos distributører, bedyrer Søgaard. – 3000 enheter er klare for levering. Dette kommer til å bli et volumprodukt, og volumprodukter må kunne leveres som hyllevare.

Svitsjing har hittil vært forbeholdt stammen i store nettverk, og forbindes med høye kostnader.

– Utbredelsen av 10/100 Mbps nettkort endrer dette bildet, forteller teknisk ansvarlig for Norden Göran Ingemarsson. – Det er ingen praktisk prisforskjell mellom rene 10 megabit kort og kombinerte 10/100 megabit-kort. Autosense-svitsjer som koster det samme som rene 10 Mbit-svitsjer betyr at vi rydder unna alle hindringer for en planmessig overgang til svitsjing og til fri bestemmelse av båndbredde der dette er nødvendig. Nå er svitsjing og dermed høyere båndbredde tilgjengelig også for mindre lokalnett. Hvorfor ri en hest langs en sti når behovet er å komme fort fram og en Ferrari på en motorvei er like rimelig?

Aktive distributører hos Bay melder allerede om at 10/100 Mbps nettkort utgjør 60 prosent av omsetningen.

– 350T kan betjene alle behov samtidig, understreker Ingemarsson. – Den kan ta 10 og 100 Mbps-segmenter til arbeidsstasjoner eller servere, eller svitsje 10 og 100 Mbps direkte til de samme. Har du en bruker som må ut av segmentet fordi hun trenger dedikert båndbredde, er det bare snakk om å flytte en kontakt fra en hub til en svitsj.

Svitsjen er klar til å betjene virtuelle lokalnett, og har nedfelt støtte til nettadministrasjon etter både SNMP og RMON.

Til sommeren kommer varianten 350F, med åtte Ethernet-porter og fire fiberporter. Framtidige utvidelser og forbedringer vil blant annet øke fleksibiliteten i håndteringen av virtuelle lokalnett og gi kraftigere nettadministrasjon. Med tanke på flere multimediaapplikasjoner vil man gjøre det mulig å gi kontakt mellom spesifikke adressepar høyere prioritet, slik at en videosending ikke avbrytes av mer trivielle behov.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.