JUSS OG SAMFUNN

BBC dumper annonse-plan

Britenes statskanal BBC har bestemt seg for å økse planene om å tjene penger på nett-annonser. De fant ikke ut hvor surferne kom fra, og måtte derfor la være for ikke å hisse opp lisensbetalerne.

30. aug. 2001 - 07:46

Tradisjonsrike British Broadcasting Corporation har bestemt seg for å kutte ut planene om å pushe annonser på oss som bruker nettsidene deres fra utlandet.

Planen var å la britene surfe uten forstyrrende banner, mens utlendinger og ikke-lisensbetalere skulle få servert diverse reklamebudskap inniblandt resten av stoffet.


Planene skal legges på is, da BBC ikke fant noen god måte å styre systemet på.

BBCs sjef for nye medier, Ashley Highfield, skal ha uttalt seg om vanskelighetene på Edinburgh International TV Festival, ifølge The Register.

- Regjeringen vil gjerne at vi prøver å tjene penger på utenlandsk trafikk til BBCs nettsider, men det er faktisk veldig vanskelig. Det er ikke alltid så lett å se hvor surferne kommer fra, skal han ha uttalt.

Det er fortsatt planer innad i organisasjonen om å ta betalt for innhold, via en mikrobetalingsløsning der en betaler for hver gang en ønsker å se innhold. Dette kan løses via betalingstjenester for mobiltelefon eller andre nettbaserte tjenester.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.