Bedre informasjon om datalagringsdirektiv

Et nytt nettsted skal gi det norske folk innsikt i hva EU-direktivet faktisk går ut på.

Bedre informasjon om datalagringsdirektiv

Et nytt nettsted skal gi det norske folk innsikt i hva EU-direktivet faktisk går ut på.

Nettstedet Datalagringsdirektivet.no åpnet i dag. Foranledningen er at EU-direktiv 2006/24 om tele- og nettoperatørers plikt til å oppbevare trafikkdata «er i ferd med å bli en del av norsk lov», heter det i en pressemelding. Hensikten er å være en informasjonskanal, «med et nøytralt syn».

– Vårt hovedmål er at de som ikke vet så mye skal få den informasjonen de trenger. De kan dermed lage sin egen mening om direktivet og lettere engasjere seg, heter det.

Talsperson for initiativtakerne, som ellers beskrives som en gruppe privatpersoner som arbeider uten tilskudd og på frivillig basis, er Simon Eriksen Valvik. Han er frilansjournalist, kjent fra Ungdomsiden.no og fra sitt engasjement innen det norske fildelingsmiljøet.

Blant dem som har gått med på å levere innhold til den nye nettjenesten er Datatilsynet, EFN (Elektronisk forpost Norge) og tidligere professor Thomas Mathiesen ved Universitetet i Oslo. Nettstedet omfatter også et forum der lesere oppfordres til å bidra.

Ifølge Valvik arbeides det med å arrangere et åpent møte om EUs datalagringsdirektiv. Møtet skal holdes i Oslo. Datoen er ikke fastlagt. Bidragsyterne blir Datatilsynet og EFN, kanskje også professor Mathiesen.

    Les også:

Til toppen