Bedre nettsky-Office

Microsoft ruller ut forbedringer.

Bedre nettsky-Office
Office Online får bedre funksjonalitet. Bilde: Skjermbilde

Mange bruker per i dag nettbaserte Google Docs for arbeid med diverse typer dokumenter i nettskyen. Men Microsoft har selv et ganske fullverdig alternativ kalt Office Online, som gir brukerne tilgang til gratis nettsky-versjoner av Word, PowerPoint, Excel og mer.

Nå ønsker tydeligvis Microsoft å utfordre Google ytterligere, og ruller ut en lang rekke forbedringer til Office Online.

Lesemodusen i Office Online får nye knapper for rask redigering, utskrift, deling og kommentering, slik at man får enklere tilgang til disse funksjoner.

Deretter kommer det nye muligheter for å håndtere filene, der det for eksempel blir enklere og raskere å laste ned filer lokalt eller konvertere dem til PDF.

Videre kan man raskere overføre filer man jobber med til OneDrive, som nå er enda tettere integrert i Office Online. Filer opprettet av andre, som man ikke har tilgang til å redigere, kan man nå lage en egen kopi av, slik at de da kan redigeres.

Det er også enklere å finne frem til filer man har nylig jobbet med eller filer man har liggende på OneDrive.

Bilde: Skjermbilde

Et integrert søkefelt gjør det mulig å både få hjelp og tilleggsinformasjon som hentes fra Bing direkte inn i dokumentet.

For kvalitetssikring av dokumentene skal korrektur-funksjonaliteten være forbedret, samtidig som man raskt kan sjekke antallet ord, enten totalt i hele dokumentet eller ordene som er markert. Det aktuelle antallet vises i nederste venstre hjørnet.

Brukere av Android får også en interessant bonusmulighet. Benytter man seg av Office Online i Chrome for Android, kan man «sende» de aktuelle dokumentene til Office-applikasjonene i Android. De vil da automatisk åpnes i de relevante applikasjonene.

Vi registrerer at nyhetene allerede er rullet ut, og mer informasjon finnes her.