UTVIKLING

Bedre versjonskontroll med ny Mac OS X

«Lion»-utgaven gjør det enklere å jobbe med dokumenter.

Mission Control i Mac OS X Lion gir oversikt over alt som kjøres på maskinen.
Mission Control i Mac OS X Lion gir oversikt over alt som kjøres på maskinen. Bilde: Apple
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. juni 2011 - 15:11

Apple kommer i juli med Mac OS X Lion, som har versjonsnummeret 10.7. Den vil kunne kjøpes for 209 kroner og lastes ned via Mac App Store. Den nye versjonen skal inneholde mer enn 250 nye funksjoner og mer enn 3000 nye programmeringsgrensesnitt.

Blant de viktigste nyhetene, i alle fall ifølge Apple, er utvidet multitouch-støtte, full systemstøtte for fullskjermapplikasjoner og enkel veksling mellom disse, bedre oversikt over samtlige applikasjoner som kjøres, samt en utvidet Lauchpad som kan vise alle installerte applikasjoner.

Mail-applikasjonen skal ha fått støtte for å gruppere e-post som samtaler, hvor tekst som siteres gjentatte ganger blir skjult. Det loves bedre søk i Mail-programmet, samt innebygd støtte for Microsoft Exchange 2010.

Blant de mindre nyhetene Apple nevner, men som kanskje er vel så nyttige for mange, er støtten for automatisk lagring og dokumenter som brukeren jobber med. Dette vil skje når brukeren tar en pause i arbeidet og forøvrig hvert femte minutt. Nytt er også integrert versjonskontroll for dokumentene. Hver gang et dokument åpnes, lages det en ny versjon. Det samme skjer også hver time, eller hver gang brukeren ønsker å få opprettet et øyeblikksbilde av dokumentet. Det skal være enkelt å bla mellom de ulike versjonene og å kopiere fra én versjon til en annen.

Det er ikke oppgitt om dette vil være mulig i alle Mac-applikasjoner fra starten av, eller om dette er noe som må bygges inn i hver enkelt applikasjon ved å ta i bruk noen av de nye programmeringsgrensesnittene.

Lion kan også gjenopprette de samme applikasjonene, og i samme tilstand, som før, selv om operativsystemet startes på nytt. Det samme gjelder også for enkeltapplikasjoner som startes på nytt.

Mer om nyhetene i Mac OS X Lion finnes her.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.