BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Bedrifter kan vrake Office neste år

Docs vil snart dekke behovene til de fleste, mener Google-toppsjef.

Salgssuksessen Office er blant Microsofts viktigste produkter, og har vært det i en årrekke. Word, Excel og Powerpoint er kjente verktøy installert på de aller fleste kontormaskiner.

Kontorpakken er likevel kraftig utfordret, både av gratis alternativer som OpenOffice, men også nettbaserte versjoner fra en rekke ulike aktører, deriblant Google Docs.

I tillegg har Microsoft selv sagt at deres kommende Office 2010 skal lanseres i en gratis lettvektsutgave på nett.

- De fleste bedrifter vil kunne kvitte seg med Office-pakken om ett år, dersom de ønsker det, sier Google-toppsjef Dave Giroard til nettstedet ZDNet Asia.

I intervjuet innrømmer Giroard, som leder selskapets forretningsavdeling, at Docs er et langt mindre modent produkt enn nettgigantens Gmail og kalender.

- Dette er vi klar over. Vi ville aldri bedt folk om å kvitte seg med Microsoft Office og bruke Google Docs, fordi produktet ikke er modent nok ennå, sier han.

Giroard virker imidlertid overbevist om at situasjonen vil være en ganske annen om rundt ett års tid.

Google skal da ha gjennomført mellom 30-50 oppdateringer av sin nettbaserte kontorsuite, og ha nådd et funksjonsmessig nivå som dekker behovene til «de aller fleste».

Ifølge Google-sjefen skal de varslede oppdateringene både forbedre ytelsen og funksjonaliteten som tilbys.

Han spår en fremtid der Microsofts årelange dominans i markedet for kontorpakker får en knekk, men han tror på ingen måte at produktet vil forsvinne.

I stedet mener Giroard at Office har en fremtid som et spesialprodukt til bruk av spesielle målrettede grupper, ikke ulikt Adobes Photoshop.

- Microsoft Office er «overkill» for brukere flest, hevder han.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.