– Bedrifts-Facebook nærmer seg

Kommer med jobbsentrisk nettverk.

– Bedrifts-Facebook nærmer seg
Facebook vil utfordre LinkedIn og lignende profesjonelle tjenester, sies det. Bilde: imago/Xinhua/ All Over Press

Facebook skal være godt i gang med en egen, profesjonell utgave av det sosiale nettverket. Det er ikke første gang det ryktes om noe slik, men nå skal det være relativt nærme faktisk lansering.

Ifølge anonyme kilder som har snakket med Financial Times (via Mashable), skal nettverket kalles Facebook for Work, og være under utvikling i London.

Nettverket skal være fullstendig bedriftsfokusert, og separat fra den «vanlige» Facebook. Det skal imidlertid se relativt likt ut utseendemessig, med en nyhetsfeed, grupper og muligheter til å sende beskjeder til hverandre. Det skal imidlertid også ha spesifikke verktøy for å la kolleger jobbe sammen over delte dokumenter.

Bedriftskontoene skal være helt separate fra personlige kontoer til brukere, slik at ingen privat informasjon skal dukke opp på brukernes jobbsider, og omvendt.

Meningen skal være å konkurrere med etablerte karrieresentriske nettverk som LinkedIn, samtidig som brukerne skal kunne samarbeide med sine kolleger enklere. Slik det fremstår i dag, skal Facebook for Work heller ikke innebære annonser.

Nettverket er fortsatt ikke offisielt annonsert, så det er uvisst når det kommer - men Facebooks ansatte skal ha brukt løsningen over en lengre periode.

    Les også: