JUSS OG SAMFUNN

Beklager bråk om voldelig PC-spill til frokost

Bråket om voldelige PC-spill i frokostblandingen ender med hyllemerking i butikkene. Små barn skal slippe blodig frokost, noe BarneVakten er glad for.

3. apr. 2002 - 11:53

CornFlakes-produsentene i Kelloggs beklager nå alt bråket som har oppstått i forbindelse med PC-spill vedlagt morgenmaten "Chocos frokost" og "HonniKorn smacks".

De sterkeste reaksjonene har kommet fra Barnevakten, som laget så mye støy at COOP Norge besluttet å stanse utsendelsen av frokostblandingene fra sitt lager, melder Aftenposten.

COOP ba om en forklaring på saken og reagerte på at spillene, som er lovlige, ble sendt ut til produkter beregnet på små barn.

Kelloggs har besluttet å gjøre hyllemerkingen tydeligere, slik at småbarnsforeldre unngår blodige frokost-etterspill ved tastaturet.

- Vi mener spillene er tilpasset aldersgruppene de er anbefalt for, men er lei oss for den kraftige reaksjonen som er kommet. Vi har derfor besluttet å tydeliggjøre merkingen, sier Jan Faltum i Nordisk Kellogg's i Danmark, til avisen.

Spillene det ble bråk om er beskrevet som til dels svært blodige, med mye morderisk aktivitet med diverse redskaper. "Desperados - Wanted Dead or Alive", "Action Man" og "Heart of Darkness" vil fortsatt kunne finnes i noen av pakkene i butikken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.