Benekter GPRS-mangel

Motorola går nå ut og benekter beskyldninger om mangel på GPRS-telefoner.

Motorola går nå ut og benekter beskyldninger om mangel på GPRS-telefoner.

Den internasjonale teleoperatøren
Orange gikk nylig ut og klaget over mangelen på GPRS-telefoner. Det ble hevdet at mobilprodusentene ikke kunne levere håndsett i tide til nettverkene, slik at det ikke ville bli mulig å vekke forbrukernes interesse for tjenesten.

Motorola Timeport 260 GPRS
Motorola Timeport 260 GPRS.

Nå går Motorola ut og benekter påstandene, som har versert i ulike medier i det siste.

- Hvis du bestiller ti millioner telefoner i morgen, så er det klart vi ikke kan levere det på rappen. Men om en teleoperatør kommer til oss og vil ha 100.000 telefoner, så kan de få de første allerede denne uken, og resten i løpet av de neste par uker, sier Motorolas sjef for Norden og Baltikum, Henrik Asbjørn til digitoday.

Motorola har blant annet levert til BTCellnet og Telefonica, og han mener flere artikler med referanser til Orange inneholder direkte feilsitater.

- Operatørene har nettverkene nesten på plass, og vi tester telefonene mot nettverkene. Telefonene er klare, og det er helt naturlig at man tester og justerer nettverkene opp mot hverandre, tilføyer Asbjørn.

Han mener GPRS-problemer først og fremst vil ligge på presentasjons- og innholdssiden.

- Det er nok mer det at vi som bransje må tenke oss godt om så vi presenterer dette for forbrukerne på en riktig måte som er utfordringen.

Les også disse sakene:

GPRS, UMTS og andre fremtidige nettverk for mobil datakommunikasjon vil stille mange utfordringer til både innholds- og tjenesteleverandører.

Både innhold, prisstrukturer og bruksmønster antas å ville skille seg radikalt fra dagens mobilbruk.

Til toppen