BeOS for Intel er klar

Be Incorporated har nå ferdigutviklet operativsystemet BeOS 3.0 for Intel-baserte PC-er. Ventet lanseringsdato er i månedsskiftet mars/april.

Ifølge PCWeek Online viste Be fram BeOS 3.0 for Intel Pentium ved denne ukens Software Development '98 konferanse i San Francisco.

BeOS er rettet først og fremst mot multimediabrukere og utviklere. Operativsystemet tilbyr et 64-bit filsystem, et flertrådet grafikksystem, og støtte for to- og tredimensjonal grafikk gjennom et 2-D Interface Kit og 3-D OpenGL biblioteket. BeOS er objektorientert og har ellers egenskaper som fleroppgavekjøring og minnebeskyttelse. I/O-systemet tillater rekonfigurering og dynamisk installasjon og deinstallasjon av enhetsdrivere.

- Med spesiell fokus på enkelhet, stabilitet og symmetrisk multiprosessering, prøver BeOS å bli en system- og utviklingsplattform for multimediaapplikasjoner med lyd og video, sier Jean-Lois Gassee, formann og CEO for Be, til InfoWorld Electric.

Brukerne kan ifølge PCWeek Online installere og kjøre BeOS side om side med Windows. De kan svitsje mellom plattformer og arbeide med Windows- eller Mac OS-filer i BeOS.

BeOS 3.0 for Intel og PowerMac vil bli utgitt samtidig. Operativsystemene for begge plattformene vil leveres i samme pakke, og vil ifølge Be koste 49.95 dollar.

Til toppen