Bergen bryter reglene for arkivering av epost

 

Bergen bryter reglene for arkivering av epost
BRYTER REGLENE: En undersøkelse avslører store mangler i arkivføringen i Bergen kommune. Bilde: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Bare 5 prosent av journalpliktige eposter blir arkivert av ansatte i Bergen kommune. Det rammer rettssikkerheten til innbyggerne, mener partiet Rødt.

Tallene kommer fram i en undersøkelse som nylig ble lagt fra for kommunens kontrollutvalg, skriver Bergens Tidende.

86 ledere og andre ansatte er spurt. I den undersøkte perioden havnet 2 prosent av arbeidsrettede eposter i systemet BKSAK, og bare 5 prosent av antatt journalpliktige eposter ble arkivert. Det var lederne som arkiverte minst.

Les hvordan du kan be om innsyn i forvaltningens postgang

– Bekrefter mistanke

– Dette er graverende funn, men det bekrefter en mistanke vi har hatt lenge. Konsekvensen av dette er at muligheten for innsyn, kontroll og demokratisk debatt blir dårligere, sier Mathias Furevik (Rødt), som sitter i kontrollutvalget og har etterlyst en slik undersøkelse i flere år.

Bergens Tidende har ikke lyktes i å få kommentar fra Helge Stormoen, som er byråd for kultur, næring, idrett og kirke, men kommunaldirektør Harm-Christian Tolden opplyser at byråden planlegger å legge en sak fram for behandling før sommeren. (©NTB)

Mer om arkiv: Skyarkiv ut landet er ulovlig