Bergenserne vil ikke lese på nett

Trass i at Bergens Tidende har hatt store problemer med avisdistribusjonen de siste dagene, har ikke nettutgaven merket noen økning i trafikken.

Bergens Tidendes papirutgave har den siste tiden vært forsinket både i forhold til abonnentene og løssalgsforhandlerne i bergensområdet. Mange av budrutene har blitt gjennomført etter skoletid.

Det er innkjøringsproblemer med et nytt trykkeri som er årsaken til problemene.

I løpet av én dag har Bergens Tidende vanligvis 35.000 oppslag på nett-tjenesten sin. Ifølge Norsk Gallup Institutt ligger tallet på antall lesere under 5.000 lesere daglig, men redigerer Jan Oklum i webavdelingen tror dette er for lavt, ikke minst på grunn av et lite utvalg som blir spurt og regionale avgrensninger.

Likevel har ikke avisen klart å dra nytte av den siste tids problemer med papirutgaven.

- Vi har ikke merket noen trafikøkning. Det er sannsynligvis veldig få av abonnentene våre som leser oss på nettet. Det er stort sett ikke-abonnenter, endel av dem surfer innom utenfor bergensområdet, mener Oklum.

Bergens Tidende har tidligere i år hatt et prosjekt gående for å sjekke om bergenserne er klare for en betalingstjeneste på nett. De siste tids problemer tyder på at bevisstheten er liten blant bergenserne og de ikke bryr seg så mye om at det finnes et alternativ på datamaskinen.

- Vi holder nå på med en kampanje i egen avis der vi prøver å opplyse abonnentene at det faktisk eksisterer en avis på nettet, sier Oklum.

Til toppen