Berørings-Office er klar

Oppdatert til ferdig versjon.

Berørings-Office er klar
Word for Windows 10 vil også fungere sammen med mobil-versjonen. Bilde: Microsoft

Microsoft fortsetter å rulle ut nye versjoner av sin kontorpakke Office på stadig flere plattformer.

Forrige uke ble nye Office for Mac sluppet, en lansering som mildt sagt var etterlengtet.

Les mer: Splitter ny Office til Mac

Nå følger berøringssentriske Office for Windows 10 etter. Det vil si, programvaren har vært under testing i en del måneder, men er nå erklært ferdig og ute av beta via den nyeste oppdateringen.

Den er altså klar til Windows 10-lanseringen om to uker.

Hovedattraksjonen er at Office-pakken nå er ordentlig tilpasset berøring. Det vil si at samtlige av applikasjonene kan betjenes med touch på Windows 10, samtidig som de også fungerer med mus og tastatur.

Grensesnittet er ikke ulikt Office-versjonene på for eksempel iPad, med tydelige ikoner og menyer. Samtidig er funksjonaliteten ivaretatt, også på krevende applikasjoner som Excel og PowerPoint, med full tilgang til å opprette presentasjoner eller analyser og visualiseringer av data.

Så du denne? Dette mister du med Windows 10

Nettsky i sentrum

Slik seg hør og bør er nettsky-funksjoner grundig bakt inn, noe Microsoft fokuserer stort på. Man kan lagre og hente dokumenter fra flere OneDrive-kontoer samt andre tjenester som Dropbox.

Word støtter også funksjoner for å jobbe sammen med kolleger i sanntid.

Det er også viktig å påpeke at appene er svært raske og strømlinjeformede, og kan være et glimrende alternativ for alle som synes tradisjonell Office blir litt tungvint og krevende.

Selv om Office-pakken ikke lenger er i beta skal den fortsatt videreutvikles med nye funksjoner i tiden fremover. Dette i samsvar med den nye filosofien til Microsoft om at alt skal være en tjeneste.

De mer krevende Office-brukerne har fortsatt noe å se frem til, en fullverdig versjon av Office 2016 for desktop kommer senere i år.

Les også: Så populær ble Windows 8