Bertelsmann vil spise Napster

Den tyske mediegiganten Bertelsmann vil ta over hele Napster, men krangling mellom dagens aksjonærer har satt en foreløpig stopper for det.

Det tyske mediekonglomeratet Bertelsmann skal være svært så klare for å spise den omstridte og problem-utsatte musikktjenesten Napster.

Bertelsmann eier fra før andeler i selskapet, og har lenge planlagt å bruke teknologien til sine egne nettmusikktjenester. Ryktene om oppkjøp har gått en stund, men nå bekreftes det altså fra sjefen sjøl.

Til avisen Die Welt sier Bertelsmann-sjef Thomas Middelhoff at de ønsker å kjøpe ut alle andre aksjonærer og investorer i selskapet. Tyskerne skal være forberedt på å betale mellom 130 millioner og 260 millioner kroner for selskapet, ifølge ikke identifiserte aksjonærer Los Angeles Times har pratet med.

Det er spesielt investorene Hummer Winblad og oppfinner Shawn Fannings onkel John Fanning de er interesserte i å kjøpe ut. Fanning har saksøkt Hummer Winblad, og Middelhoff sier det dreier seg om pengekrangel i forkant av oppkjøpet.

Bertelsmann har pøst mye penger inn i det som en gang var en revolusjonerende tjeneste for musikkdistribusjon. Napster har i ettertid slitt ganske grundig med å komme seg på beina igjen, etter endeløse rettsrunder med plateselskapene.

Men Middelhoff mener altså fortsatt at Napster passer perfekt inn i selskapets planer for distribusjon av nettmusikk.

Til toppen