Beskyldes for å ha blåst opp Telia-kursen

Kritikken mot den svenske næringsminister Bjørn Rosengren bare fortsetter. Nå blir han anmeldt til konstitusjonskomiteen i den svenske Riksdagen for å ha forsøkt å maksimere prisen ved børsnoteringen av Telia.

Det er Moderaterna som har anmeldt statsråden og mener det er sterkt graverende at regjeringen har forsøkt å maksimere prisen på Telia-aksjen ved å selge aksjer til kortsiktige fond, som raskt solgte aksjene. Dette førte i sin tur til fallende aksjekurs.

Riksdagsmann Per Westerberg, sier til Finanstidningen at partiet hele tiden krevde rabatterte aksjer for småsparerne. - Det er ikke moralsk korrekt å lure vanlige mennesker til å kjøpe en aksje slik det ble gjort, sier han. Partiet får også støtte fra andre deler av opposisjonen i Riksdagen.

Finanstidningen skrev torsdag at investeringsbankene Morgan Stanley og UBS Warburg som var regjeringens finansielle rådgivere ved delprivatiseringen av Telia med vilje drev prisen på Telia-aksjen så høyt i været for å få en så stor provisjon som mulig.

Til toppen