FORBRUKERTEKNOLOGI

Bestillinger av uland-PCer må utsettes

Mange land hevder de har bestilt Negropontes uland-PC, men det stemmer ikke.

23. aug. 2006 - 08:43

Nicholas Negropontes prosjekt One Laptop Per Child skal lage bærbare PCer til barn i utviklingsland.

Nå nærmer det seg etter at prosjektet har begynt å på plass mange av de siste brikkene for at prosjektet skal bli en realitet.

- Visuelle modeller og utviklertester vil bli sent til Nigeria i september og Thailand i oktober for testing ute i feltet, skrev Negroponte i et epostintervju med ZDNet.

Han skriver videre at det ikke vil være slik at et land får maskinene før andre, men at alle får leveranser til sin prosjekter samtidig.

De første maskinene som vil bli produsert i november, beskriver Negroponte som B-maskiner. De vil bli kjørt gjennom hardhendt testing for å se hvor mye de tåler før de går i stykker.

Tidligere denne måneden har det blitt meldt at Brasil, Nigeria, Argentina og Thailand har bestilt en million enheter av maskinen. Nå sier Negroponte nå at det ikke stemmer.

    Les også:

- Vi har ikke signert noen avtaler for leveranser, men vi er i dialog med landene. One Laptop Per Child har bedt alle som er interessert om å vente til de ser virkende maskiner før de bestiller, skriver Negroponte ifølge ZDNet.

En vanskelig utfordring for å komme på plass med virkende maskiner er skjermen på maskinene, men det problemet skal nå være overkommet.

- Vi har nå en skjerm som kan masseproduseres i vanlige LCD fabrikker uten at noen prosessser må endres. Vår skjerm har høyere skjermoppløsning enn 95 prosent av alle bærbare på markedet i dag, skjermen bruker omtrent en syvendedel av strømforbruket, den koster en tredjedel, den kan leses i sollys og den kan brukes i rombelysning uten å slå på backlight, skriver prosjektet i et innlegg på sin wiki side.

Prosjektet har tatt mål av seg om å kunne levere maskinen til en stykkpris på 100 dollar ved bestilling av en million enheter. Det sliter de fortsatt med å få til.

- Det er en flytende pris. Vi er en ideell stiftelse. Vi har et mål om at den skal koste 100 dollar i 2008, men sannsynligvis blir det 135 eller kanskje 140 dollar. Det er en startpris, men med hver nye utgave må vi presse prisen nedover, uttalte Negroponte på en Red Hat konferanse i juni ifølge CNet News.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.