– Betal-YouTube rundt hjørnet

Reklamefri versjon skal være på vei.

– Betal-YouTube rundt hjørnet
Er brukerne villige til å betale for YouTube? Bilde: Skjermbilde

Det har allerede vært en del snakk om at YouTube planlegger en betaltjeneste der et månedlig abonnement vil fjerne annonser og gi tilgang til andre ekstrafunksjoner. 

Nå har flere detaljer om den planlagte løsningen dukket opp, blant annet via en epost sendt fra YouTube til innholdsskapere. 

Poenget med betal-YouTube skal være å posisjonere den populære videotjenesten mer direkte mot strømmegiganter som Netflix og Hulu. For YouTube selv innebærer det større inntekter, og samtidig skal det friste innholdsskaperne til å levere enda mer eksklusivt innhold til YouTube. 

Mer penger

Fristelsen er blant annet en større andel av inntektene: 55 prosent. Størrelsen av inntektene skal imidlertid bestemmes av hvor mye tid brukerne tilbringer med videoene til en gitt kanal - så jo større kanal, desto større inntekter.

Les også: YouTube vil også satse på strømming.

For brukerne betyr abonnementsløsningen at man ikke blir tvunget til å se reklame, samtidig som man vil også få muligheten til å se videoer uten nett-tilkobling. 

Det er uavklart hvor mye tjenesten vil koste, men det er snakk om rundt 10 dollar i måneden, det vil si cirka 80 kroner per dagens kurs. 

Det er også mulig at det vil finnes forskjellige typer abonnementer som for eksempel kun vil gi tilgang til barnevennlige videoer eller kun musikk. YouTube har tross alt allerede et musikkfokusert abonnement som ble lansert sent i fjor. 

Innholdsskapere vil også ha mulighet til å sperre ikke-betalende brukere fra å se deres videoer. Skaperne skal også være påkrevd å delta i abonnements-opplegget, ellers vil videoene i deres kanaler settes til private, skriver nettstedet The Verge

Det er uavklart når abonnementsløsningen skal innføres, men det skal skje i løpet av de kommende månedene, ifølge kilder.