IT-BRANSJEN

Betaler ut milloner: Telenor jobber hardt for å kvitte seg med eldre ansatte

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
10. juli 2019 - 12:06

Telenor tilbyr ansatte over 58 år lønn til de er 67 om de er så elskverdige og forlater jobben. Selskapet skal være villige til å pøse ut millioner av kroner for å få eldre arbeidstakere til å slutte i virksomheten, skriver ABC nyheter

Fåtall aksepterer

– Vi gikk ut med et åpent tilbud til ansatte i aldersgruppen 58 til 61,5 år i konsernstabene i forbindelse med kostnadsreduksjonen som ble annonsert tidligere i år, sier informasjonssjef Magnus Line i Telenor Norge til ABC Nyheter.

Kun et fåtall av de ansatte skal ha vært villige til å ta i mot sluttpakkene.

Telenor ønsker ikke å opplyse om hvor mange ansatte som har tatt i mot tilbudet.

Telenor har tidligere varslet at de skal nedbemanne 6 000 heltidsansatte innen utgangen av 2020. I Norge kan så mange som hver femte ansatt forsvinne.

Tallene er ikke inkludert de ansatte i virksomhetene i Ungarn, Bulgaria, Montenegro og Serbia, som ble solgt i fjor.

Ansetter nye

Samtidig som Telenor kutter, ansetter selskapet også nye folk innen sikkerhet, kunstig intelligens og håndtering av kundedata.

– Vi sa at vi skulle kutte 2.000 stillinger, og det er omtrent der vi ligger, sa konsernsjef Sigve Brekke i Telenor til Nettavisen tidligere i år.

Det var i april at Brekke informerte de ansatte i et allmøte på Fornebu at kostnadene i konsernstaben skulle kuttes med 25 prosent innen 2020.

Der jobber det i dag rundt 650 personer.

– Vi hadde møter med sentrale staber i dag på Fornebu. Dette gjelder ikke Telenor Norge, kun de sentrale stabene ved hovedkontoret. Det vi snakket om er en del av en prosess som vi startet allerede i begynnelsen av mars, sier Telenors HR-sjef Cecilie B. Heuch til DN den gang. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.