JUSS OG SAMFUNN

Betalt anarki selger godt, har mindre trøbbel

Anarchy Online går snart inn i sin fjerde uke på markedet. Spillerne har strømmet til, det samme gjør klagene. Ellers går det tilsynelatende godt for Funcom.

18. juli 2001 - 16:57

Ukens gladnyhet for Funcom er at spillet har gått inn på andreplass på en liste over bestselgende programvareprodukter i USA. Plasseringen kom bare tre dager etter lanseringen den 27. juni. Spillet hadde flere registrerte spillere den første uken enn det konkurrentene hadde den første måneden, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet lanserte med både brask og andre oppmerksomhetsvekkende remedier og sprang ganske rett inn i en, ifølge dem selv, liten vegg av problemer. Noen av spillerne, derimot, syntes veggen var bittelitt mer omfattende enn som så, og det er fortsatt stor aktivitet på forskjellige diskusjonsfora myntet på spillet og spillerne.


Funcom lovte opprinnelig at selskapet ikke ville begynne å ta abonnementspenger fra spillerne før alt fungerte tålig bra. Nå er det endel som klager over at langt fra alt fungerer som det skal, selv om taksameteret begynte å løpe for litt over én uke siden.


Mange spillere har klaget, både i forumene og til digitoday.no over forsinkelser, såkalt "lag" i spillet. Ifølge sjefsprogrammerer Martin Amor er dette noe selskapet jobber med. I tillegg er det snakk om å opprette en parallell verden, slik at det blir bedre plass, og dermed mindre lag.

Flere av de offisielle diskusjonslistene var nede da denne artikkelen gikk til publisering.

Ellers har Funcom varslet sine spillere om at de fra nå av vil slå hardere ned på exploits, at det ikke vil tolereres at noen bruker feil i spillet til å skaffe seg fordeler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.