Betinget fengsel for salg av MP3

En ungdom fra Mjøndalen er dømt til 2 år og 6 måneders betinget fengsel for å ha laget falske penger og solgt hjemmebrente CD-er med MP3-musikk.

Mannen ble dømt for pengeproduksjon og distribusjon av hjemmebrente CD-er med MP3-musikk, spill og programvare. Hoveddelen av straffen på to år og seks måneder betinget fengsel skal være for seddelforfalskingen, som han utførte med en scanner og en fargeskriver.

Men han var også tiltalt for å ha lastet ned MP3-filer og brent dem til CD-er som han senere solgte, skriver Afteposten.

I tillegg til betinget fengsel fikk han 20.000 kroner i bot for salget av 290 CD-er gjennom hjemmesiden sin på nettet, samt at han måtte levere fra seg utstyr som ble brukt i piratkopieringen.

Han ble anmeldt for brudd på åndsverksloven av Virgin Group og Nordisk Copyright Bureau.

Antipirat-gruppen, som representerer en rekke rettighetshavere blant innholdsleverandørene i musikk- og filmbransjen, mener dommen er banebrytende.

- Vi er veldig tilfreds med at vi har fått denne dommen. Den har stor prinsipiell betydning, og en stor signaleffekt. Kanskje vil noen tenke seg godt om flere ganger før de kopierer og selger musikk fra nettet, sier advokat Toril Melander Stene til Aftenposten.

Hun representerer advokatfirmaet Advokatfirmaet Haavind Vislie DA, som er sekretariat for for Antipirat-gruppen i Norge.

Til toppen