Bill får galgenfrist til 17 mai

Microsoft og myndighetene får enda en uke til å bestemme seg for hvem de vil avhøre når rettssaken gjenopptas.

Etter den opprinnelige planen skulle partene lagt fram hver sin liste på tre personer fredag 23. april, og listen skulle vært offentliggjort i går. Det er antydet, men ikke bekreftet, at dette forskyver gjenopptagelsen tilsvarende. Rettssaken skulle begynt igjen 10. mai, men kommer kanskje ikke igang før 17. mai. En annen faktor som kan utsette Microsoft-saken er en narkotika-sak som dommeren har under behandling, og som kan trekke ut i tid.

Amerikanske medier skriver at det fortsatt er åpent om Bill Gates blir blant Microsofts tre vitner. Gates har hittil ikke vært i vitneboksen. Videoopptak av rettslige avhør av Gates, foretatt flere måneder før rettssaken tok til i fjor høst, ble godt utnyttet av myndighetene til å så tvil om Microsofts troverdighet.

Den nye tidsplanen får ingen følger for de fire personene fra Sun, Netscape og America Online som Microsoft skal avhøre for åpne dører denne uka. Hensikten med avhørene er å la Microsoft samle mer informasjon om samarbeidet mellom disse selskapene. Microsoft ønsker å bevise at samarbeidet skaper en helt ny konkurransesituasjon i programvarebransjen, og gjør det umulig for myndighetene å iverksette spesielle tiltak mot Microsoft.

Til toppen