Bill Gates bryter ny milliardgrense

Så har det skjedd: Verdens rikeste mann, Bill Gates, har som den første mann i verden passert 100 milliarder dollar i personlig formue.

Så har det skjedd: Verdens rikeste mann, Bill Gates, har som den første mann i verden passert 100 milliarder dollar i personlig formue.

Teknologi-indeksen på Nasdaq setter stadig nye rekorder, og det slår også svært gunstig ut for den etter hvert 43 år gamle Microsoft-gründer Bill Gates. Hans 20 prosents eierandel i Microsoft alene økte med en milliard dollar denne uka, noe som bidrar til å puffe godeste Gates personlige formue opp i et tolvsifret beløp, melder BBC News.

Bill Gates' eierskap i Microsoft er i skrivende stund verdt omlag 93 milliarder dollar - i tillegg sitter han på store aksjeposter i flere andre selskaper, deriblant investeringer i størrelsesorden ni milliarder dollar innen ymse satellitt-prosjekter.

Foruten Microsoft er Bill Gates' midler plassert i relativt sikre investeringer som statlige og private obligasjoner.

Og snart kan bordet dekkes for å feire menneskehetens aller første billionær: Daily Telegraph har regnet ut at Gates hver eneste time det siste året har tjent omlag 4.566.000 dollar, og med forutsetningen om at hans personlige formue fortsetter å øke med omlag 61 prosent i året, har avisen kommet fram til at Gates vil passere 1.000.000.000.000 dollar i 2004.

Sannsynligvis vil størrelsen på Bill Gates' formue passere Storbritannias bruttonasjonalprodukt i 2005...

Til toppen