Billig PC med DVD-brenner på vei

Flere nylanserte PC-er får DVD-brennere. Først kommer den heller rimelige iXtreme fra Packard Bell - som blir 20.000 kroner billigere enn tidligere tilgjengelige DVD-studioer.

Om to-tre uker skal Packard Bell lansere stt DVD-studio for hjemmemarkedet. Studioet, en PC med DVD-brenner og tilpasset programvare, vil koste mellom 22.000 og 25.000 kroner, og gjør det mulig å lagre 4,7 gigabyte data, musikk eller film på plastskivene.

Maskinen heter iXtreme, og skal lanseres om etpar uker, ifølge markedssjef Rune Johansen i Packard Bell Norge.

Den minste utgaven av maskinen leveres med en 733 MHz Pentium III-prosessor, 128 MB RAM, 20 GB harddisk. Skjerm er inkludert. Dermed blir maskinen en god del billigere enn Apples G4 med DVD/CD-brenner. Begge selskapene satser på Pioneers brenner, men Apples maskin koster nesten 45.000 kroner uten skjerm, med moms.

Den er også utstyrt med en 733-MHz prosessor, men der skal man ikke la seg lure av tallene. G4-brikken er dramatisk mye kjappere enn Intel eller noen andres prosessorfliser, og debatten om hva som er å foretrekke av Windows-maskinen eller Mac-en kan, og vil, rase så lenge det lever databrukere i universet.

Uansett - Packard Bells maskin er billig, og gir deg de tingene du trenger til å eksperimentere med å lage DVD-er av hjemmevideoene dine. Også Compaq skal lansere en DVD-suite etter hvert.

Til toppen