Billige fargeskrivere er egentlig dyre

Enkle og billige er de, men personlige blekkskriverne skaper store skjulte kostnader, advarer Gartner.

Enkle og billige er de, men personlige blekkskriverne skaper store skjulte kostnader, advarer Gartner.

IT-utstyr kjøpt inn og utplassert uten sentral, koordinert styring er aldri noen god ide og blekkskrivere er ikke noe unntak.

For noen hundrelapper kan ansatte som ønsker seg penere dokumenter med farger en blekkskriver med høy kvalitet. Mange ansatte gjør det derfor selv og kobler dem opp uten kanskje å ha spurt IT-avdelingen. Det er også mulig å kjøpe inn en dyrere fotoskriver og skrive ut foto - på bedriftens regning.

Den enkelte ansatte får da en personlig skriver som står på pulten, ikke som de andre store delte skriverne som er plassert i fellesrom.

Men dette er dyrt for bedriftene. IT-avdelingen får vite om mange slike skrivere når blekkpatronene er tomme. Det er da disse skriverne skaper en skjult kostnad.

I kostnad per side er større, dyrere enheter langt billigere, påpeker analyseselskapet Gartner.

Gartner påpeker at en kostanden for en utskrevet fargeside fra en blekkskriver varierer fra 25 til 80 øre, mens side-prisen på en storvolum fargelaser ikke er mer enn 15 øre.

Det er også mye dyrere å skrive ut sort/hvitt-sider på de personlige blekkskriverne.

Gartner påpeker at man derfor bør kartlegge hvem som har behov for hva slags utskrifter og med hva slags kvalitetet. Målet er å la brukerne dele større og mer effektive skriver skrivere.

Til toppen