Birdsteps mobile database utvidet med XML

Birdstep RDM Mobile er oppgradert til versjon 2.0, og utstyrt med tilleggsmoduler som lar mobiltelefoner og PDA-er lagre og hente XML-data.

Databasemotoren RDM Mobile er den delen av Birdsteps produkter der det fortsatt finnes rester av den opprinnelige Icebreaker-teknologien. I RDM Mobile er den integrert i teknologi som Birdstep overtok med oppkjøpet av Centura i september i fjor, kjent som Raima Database Management, i variantene "Embedded", "Mobile" og "Server".

Les også

RDM Mobile 2.0 er en databasemotor for mobile klienter som mobiltelefoner og PDA-er, der det er begrenset prosessorkraft og minnekapasitet, og samtidig ønskelig å behandle forholdsvis store mengder data. Den har fått nye egenskaper innen håndtering av uttrykk og sammenlikning av strenger, samt en valgfri modul for transaksjoner. På Windows-plattformen krever den 150 kB, som øker til 175 kB med transaksjonsmodulen.

Utvidet med en ny komplett pakke for håndtering av XML, inklusiv eksportfunksjonalitet basert på standardene DOM, XPath og SAX, kalles produktet RDM XML, og ressurskravet øker med 215 kB. Legger man til en valgfri XML-leser og en modul for filimport basert på SAX, økes plassbehovet med ytterligere 150 kB. En fullverdig RDM XML krever følgelig 540 kB.

RDM XML kan kjøres på blant annet Windows CE og PalmOS. Java-støtte er lovet til fjerde kvartal i år.

Til toppen