KRYPTOVALUTA

Bitcoin: Anholdt for å ha stjålet 600 datamaskiner fra utvinningssenter

Det islandske politiet har fortsatt ikke greid å finne 600 stjålne datamaskiner, som antas å skulle brukes til bitcoin-utvinning. Ekspert sammenligner tyveriet med å stjele gravemaskiner for selv å kunne bruke den til utvinning.

Illustrasjonsbilde: Servere i Bitfurys senter for bitcoinutvinning på Island. Det er uklart om det er dette senteret som har nå har blitt frastjålet mange servere.
Illustrasjonsbilde: Servere i Bitfurys senter for bitcoinutvinning på Island. Det er uklart om det er dette senteret som har nå har blitt frastjålet mange servere. Bilde: Reuters/Jemima Kelly
Morten Egedal, <a href="https://version2.dk">version2.dk</a>
7. mars 2018 - 10:47

600 datamaskiner er stjålet – 11 personer er anholdt, men datamaskinene har ikke dukket opp igjen. Det er fart i krypt-kriminaliteten på Island i disse dager. 

Selv om Island har blitt en kryptoutvinningssenter, så mener Preben Mejer, CEO for IT-rådgivningsfirmaet Radr og fremtidsforsker, at tyveriet snarere ligner et tyveri av utstyr enn av bitcoin, skriver DR.

– Når jeg leser det som er skrevet om disse datamaskinene, så ser det ikke ut til at det har vært bitcoin på selve datamaskinene. Så det tilsvarer at tyvene har stjålet gravemaskiner, som de vil bruke selv til å grave eller «mine» etter bitcoin, sier Mejer til DR.

Leste du denne? Nvidia ber norske butikker maksimalt selge ett skjermkort per kunde: - De kjøper alt de kommer over

Gullfeber

Han mener at kryptovalutamarkedet er reneste ville vesten, hvor mange er rammet av gullfeber og derfor tyr til å stjele for å sikre seg en bit av kaken. 

Årsaken til at det blir utvunnet så mye kryptovaluta på Island er at strømmen er svært billig på den nordatlantiske øya. 

De savnede datamaskinene har ifølge NBC News en verdi på nesten to millioner dollar. Men gjennom sin GPU-kraft kunne de raskt generere mye mer verdi via kryptoutvinning.

Les også: Ny kryptovaluta-feber har begynt: Grafikkort flys til Island (version2.dk)

Artikkelen er levert av Version2.dk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.