BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bladserver for SAP-analyser

IBM og HP samarbeider med SAP om dedikerte bladservere for beslutningsstøtte.

19. mai 2006 - 12:50

På sin pågående kundesamling Sapphire i Orlando, med over 15 000 deltakere, har SAP kunngjort en ny type «appliance» i form av bladservere fra HP og IBM som er dedikert til NetWeaver-baserte applikasjoner for beslutningsstøtte. Dette kaller SAP «business intelligence accelerator», eller BI-akselerator.

Akseleratoren er tilgjengelig straks, og skal kunne bidra til at analytiske applikasjoner kjører opptil 200 ganger fortere enn de ellers ville gjort. SAP har samarbeidet med Intel om å utvikle innretningen som skal kunne tygge seg gjennom mange terabyte med data i løpet av noen få sekunder. Den er ikke utstyrt med annet enn standard maskinvare, og skal ikke kreve ressurser for fininnstilling eller «tuning».

Leveransen består av bladservere fra IBM eller HP, med tokjernede Intel Xeon-prosessorer, og med akseleratoren forhåndsinstallert.

I forhåndsomtalen står det ellers at SAP og Intel har utviklet en «analytisk motor» som evner å pløye gjennom spor fra milliarder av transaksjoner på sekunder, og som følgelig legger til rette for en «ny type fleksible og prosessintegrerte analytiske applikasjoner, der transaksjonsrelaterte og analytiske evner kombineres i en enhetlig prosess».

Løftet overfor informasjonsarbeidere, er at de vil kunne stille nøkkelspørsmål om salgsresultater, innkjøpsmønstre hos kunder, effektivitet til salgskanaler og så videre, og få svar nærmest med én gang.

BI-akseleratoren har vært installert hos 30 pilotkunder siden oktober i fjor. Målingene disse har foretatt, tyder på at svarene kommer 20 til 200 ganger kjappere enn de gjorde før akseleratorene ble lagt inn i systemet, heter i SAPs pressemelding. Disse inntrykkene skal siden være bekreftet i tester foretatt av WinterCorp.

SAP tilbyr bakgrunnsinformasjon om akseleratoren på dette nettstedet: SAPIntelAlliance.com.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.