MARK ZUCKERBERG

Ble tilbudt 50.000 kroner for å slutte å spore Elon Musks privatfly – nå har han begynt å spore Facebook-sjefens fly

Jack Sweeney har funnet Mark Zuckerbergs nye fly.

Mark Zuckerberg må, som Elon Musk, finne seg i at privatflyet hans blir sporet i offentlighet.
Mark Zuckerberg må, som Elon Musk, finne seg i at privatflyet hans blir sporet i offentlighet. Foto: Meta
23. mai 2022 - 19:00

19-åringen Jack Sweeney ble en aldri så liten kjendis da det ble kjent at han hadde begynt å spore Elon Musks private fly, noe den kjente entreprenøren ikke var spesielt begeistret for. Nå kan han potensielt erte på seg en annen høyt profilert kjendis, melder New York Post.

Sweeney sporer nemlig også privatflyet til Meta-sjefen Mark Zuckerberg via Twitter-profilen Zucc Jet, som han nylig la ut en oppdatering om. Sweeney har også sporet og delt informasjon om flyene til russiske milliardærer.

Elon Musk er ikke glad i å bli sporet, men ser heller ikke ut til å være villig til å betale for å få slutt på det. Her fra en tidligere anledning.
Les også

Tenåring sporer Elon Musks privatfly – krever 450.000 kroner for å slutte

Vokser i popularitet

– Vel, jackpot, @ZuccJet skal være helt presis nå. Vi har funnet Mark Zuckerbergs jetfly N68885. En rekke turer peker mot at det er hans, skriver Sweeney i oppdateringen.

Han begynte å følge Meta-sjefens fly allerede for en stund siden, men opplyste forrige måned at flyet ikke lenger tilhørte Zuckerberg. Han skal imidlertid nå har sporet opp det riktige flyet.

Kontoen er riktignok ikke like populær som ElonJet, kontoen som sporer Elon Musks fly, som i skrivende stund har over 470.000 følgere. Zuckerberg-kontopen har kun i underkant av 11.000 følgere, men antallet stiger relativt hurtig.

Det er i skrivende stund uvisst hvordan Zuckerberg stiller seg til sporingen, og New York Post ikke lyktes i å få tak i mannen for en kommentar.

Elon Musk på sin side tilbød Sweeney 5000 dollar, cirka 44.000 kroner, for å avslutte sporingen av flyet og gi råd om hvordan han kan gjøre flyet sitt vanskeligere å spore. Sweeney takket nei til tilbudet, med den begrunnelse at pengesummen ikke stod i stil til arbeidsmengden som er lagt inn eller tilfredsstillelsen han får ut av påfunnet.

Krevde 450 000 kroner

Sweeney kom med et nytt tilbud til Musk hvor han foreslo en pengesum på 50.000 dollar, cirka 450.000 kroner, for å avslutte sporingen.

I samtalene mellom Tesla-sjefen og Sweeney, som blant andre avisen Business Insider fikk innsyn i, kom det frem at Musk vurderer tilbudet, men senere skal han ha uttalt at det ikke føles riktig å betale for å stanse sporingen.

Bakgrunnen for Musks «bestikkelsesforsøk» er at han mener sporing av privatflyet hans på generell basis utgjør en sikkerhetsrisiko, som han selv skrev i en Twitter-melding.

En rekke Twitter-brukere er også kritiske til den nylig rapporterte sporingen av Mark Zuckerberg.

– Jack, ville du følt deg komfortabel hvis jeg begynte å spore kjøretøyet du kjører, og hvor du befinner deg, og la ut dataene slik at alle kan se dem? heter det i en av de kritiske meldingene.

Jack Sweeneys sporingsvirksomhet benytter informasjon som er basert på offentlig tilgjengelige data som samles inn ved hjelp av spesialiserte, automatiske bot-er. Løsningen brukes til å spore flyene til en rekke personer, deriblant andre Tesla- og SpaceX-ansatte, og dataene er samlet på en egen nettside.

Den amerikanske 19-åringen som ble kjent for å spore og publisere Elons Musks flyturer, har nå gått over til å melde om russiske oligarkers flyaktivitet. Flyet på bildet er ikke et av dem.
Les også

Sporet Elon Musks fly, nå sporer han russiske milliardærer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.