KRIGEN I UKRAINA

Sporet Elon Musks fly, nå sporer han russiske milliardærer

19-åringen Jack Sweeney fikk mye oppmerksomhet da han i februar i år ble tilbudt 5000 dollar fra Elon Musk for å stoppe sporingen. Nå er tenåringen tilbake, denne gangen sporer han rike russeres private fly og helikoptre.

Den amerikanske 19-åringen som ble kjent for å spore og publisere Elons Musks flyturer, har nå gått over til å melde om russiske oligarkers flyaktivitet. Flyet på bildet er ikke et av dem.
Den amerikanske 19-åringen som ble kjent for å spore og publisere Elons Musks flyturer, har nå gått over til å melde om russiske oligarkers flyaktivitet. Flyet på bildet er ikke et av dem. Illustrasjonsfoto: Colourbox
1. mars 2022 - 15:00

Sporingskontoen på Twitter ble startet etter at han fikk flere forespørsler om å gjøre det, sier den amerikanske 19-åringen Jack Sweeney til Bloomberg. Disse forespørslene førte til at 19-åringen oppdaterte skriptet han brukte for sporingen av Elon Musks fly til å dekke fly og helikoptre som er eid av russiske oligarker, den rike russiske eliten.

Digi.no har tidligere skrevet om Sweeneys sporing av Elon Musk.

Sweeney deler kun informasjon om flyene som letter og lander, ikke noe informasjon om hvem som er på flyene. Det vil si at selv om flyet er i lufta, betyr det ikke at den russiske eieren er med.

Twitterkontoen Russian Oligarch Jets har allerede fått nesten 100.000 følgere, og Sweeney har også opprettet en egen konto som følger den russiske presidentens fly. Blant oligarkene Sweeney følger, er Vladimir Potanin, som er Russlands rikeste person, Roman Abromovich, som eier fotballklubben Chelsea, og stål-milliardærene Alexander Abramov.

Twitterkontoen spytter ut automatiske meldinger som ser slik ut:

 

Sweeney bruker offentlig tilgjengelige tjenester for sporingen av fly, sammen med en liste over oligarkenes fly. Listen over fly har han hentet fra bloggen Radar Spots, som er drevet av en amerikansk flyentusiast. 

Mark Zuckerberg må, som Elon Musk, finne seg i at privatflyet hans blir sporet i offentlighet.
Les også

Ble tilbudt 50.000 kroner for å slutte å spore Elon Musks privatfly – nå har han begynt å spore Facebook-sjefens fly

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.