Bli funnet for kroner ? per måned

Den norske søkemotoren FAST har startet testingen av sin betalte søkemotoroppføring, for å finne prismodeller som passer. Hva skal det koste å bli funnet på Internett?

Norske Fast Search & Transfer står bak søkemotoren Alltheweb, en av de bedre verktøyene for å finne det en trenger på nettet.

Nå har FAST startet en beta-periode for å teste sitt nye partnerprogram, der bedrifter og nettsteder betaler en fast sum for å få sidene sine hyppig indeksert av FASTs crawlere. Betaltjenesten blir sannsynligvis operativ senere i år, og selskapet snuser på forskjellige prismodeller, både for denne tjenesten og for en bedriftssøk-tjeneste.

- Den eksakte prisingen for PartnerSite-programmet vil bli avgjort i løpet av betaperioden. De første tilbakemeldingene indikerer at fra 900 til 4.500 kroner per måned er egnede priser for nettsteder med mellom 1.000 og 4.000 sider, forteller FAST-sjef Rob Fisher til digitoday.no.

Det er prisen for nettsteder som vil bruke FASTs motor for søk på egne sider. Den andre delen av PartnerSite-ordningen er de betalte oppføringene. Fisher sier selskapet enda ikke har bestemt seg for prismodell her, men at dette vil bli avgjort i løpet av testperioden.

- Vi har også fått forespørsel om å selge denne tjenesten isolert, sier han.

Fisher lover samtidig, som vi skrev før helgen, at betaltjenesten ikke skal gjøre sidenes rangering bedre i søkemotoren, noe som tidligere har vært et betent tema for for eksempel Kvasir.

Til toppen