Bli med og bygg en flyvende tallerken!

Det europeiske romprogrammet ESA har startet en forskningsgruppe som skal gå gjennom science fiction-litteraturen på leting etter brukbar teknologi, og alle interesserte kan delta.

European Space Agency (ESA) har spurt det franske science fiction-muséet Maison D'Ailleurs ('huset ingensteds', red. anm.) og OURS-stiftelsen om hjelp til å lete opp teknologi fra science fiction-litteratur som kan utvikles til vanlig bruk.

Prosjektet heter Innovative Technologies from Science Fiction for Space Applications, eller ITSF.

På prosjektets hjemmeside oppfordres man til å delta ved å foreslå teknologier som man ønsker realisert, og det brukes en hel del plass for å forklare at dette ikke dreier seg om sære UFO-freaks leid inn for å skaffe ESA litt PR:

- Selv om science fiction ikke dreier seg om å forutse fremtiden, er det flere forfattere som har brukt samtidige teknologier og konsepter til å forutse hvordan ny teknologi kan forandre våre liv, lenge før disse teknologiene var gjennomførbare, sier ITSF på sidene.

Som eksempel nevnes forfattere som Arthur C. Clarke, Cyrano de Bergerac og Kim Stanley Robinson, og prosjektet henviser til at blandt annet satellitter i geo-stasjonær bane ble oppfunnet i science fiction-litteraturen lenge før det ble en realitet.

Teknologier eller konsepter som foreslåes vil bli gjenomgått av gruppen i fellesskap, og det de finner interessant vil bli videresendt til ESAs ingeniører for nærmere vurdering.

Til toppen